Genel Bilgiler

Traverten nedir ?

Traverten Nedir?

Kaynaktan çıkan 35.6 Co sıcaklğında,içinde yüksek miktarda Kalsiyum Hidro Karbonat bulunan suyun havadaki oksijen ile olan teması sırasında Karbondioksit ve Karbonmonoksit uçarak, kalsiyum karbonat çökelmekte ve traverten oluşumuna sebep olmaktadır.

Traverten Nedir Nerelerde Kullanılır?

Özellikle yağmur, gün ışığı, rüzgar gibi hava koşulları karşısında yüksek direnç gösteren Traverten dış mekanlarınız için oldukça uygundur. Bahçenizde, havuz kenarınızda, yürüyüş parkurunuzda ya da dış döşeme kaplama olarak tercih edilebilir. Traverten yüzeyler, mermerden farklı olarak kendine özgü gözenekleri vardır.Bu gözenekler istenilirse doldurulabilir istenirse gözenekli yapı olarak yüzey uygulamaları yapılabilinir.

Travertenin performansı

Özellikle dış mekanlarda ve zemin kaplamalarında tercih edilen traverten taşlar, darbelere ve aşınmalara karşı dirençli bir yapı gösterir. Traverten taşlar, düzenli bakım ve suya karşı özel koruyucularla beslendiklerinde uzun ömürlü bir performans sunarlar.

Doğal taş malzemesi olan traverten, granit veya mermer taş türüne göre biraz daha yumuşak olsa da yapısal olarak sağlam bir taştır. Fakat traverten taşının nasıl işlendiği, nerede kullanıldığı ve hangi yöntemle uygulandığına bağlı olarak farklı dayanıklılık dereceleri ortaya çıkar.